Hijyenik ortamlar hem sağlık hem de konfor açısından önemlidir. Bulunduğumuz ortamların hijyenini sağlamak için farklı yöntemler mevcut olsa da ozon gazı bu anlamda en etkili sonuçları veriyor. Ozon jeneratörleri ile kısa sürelerde bu etkileri almak mümkün. Bu cihazların tam olarak işlevlerini merak edenler için ozon jeneratörünün ne işe yaradığını açıkladık.
Ozon, günümüzde dezenfektan özelliğiyle birçok alanda kullanılıyor. Okside edici özelliği sayesinde pek çok zararlı maddenin yok edicisi olarak kullanılan ozon, en güçlü dezenfektandır. Aynı zamanda etkili bir koku gidericidir. Suyun, havanın, ortamın temizlenmesi ve arındırılmasında sıklıkla uygulanır.
Ozonun dezenfeksiyon özelliğinden ozon jeneratörleri olarak adlandırılan cihazlar ile yararlanabiliyoruz. Peki, ozon jeneratörü ne işe yarar? Ozon üreten bu cihazlar, havadaki oksijen moleküllerini parçalayarak ozon gazı üretimi yapar. Üretim aşamasında sadece elektrik kullanılır.
Etkisi, kullanımı ve çalışma süresiyle birçok alanda kolaylık sağlayan ozon jeneratörleri, pratik ve güvenli şekilde ortam dezenfeksiyonunu gerçekleştirir. Ortamda ve havada bulunan, gözle görülemeyen tüm bakteri ve virüsleri yok eder. Kötü koku kaynaklarını arındırarak ortamda ferah bir hava ve sağlığa uygun koşullar oluşturur.
Ozon jeneratörleri, kimyasalların aksine kullanım esnasında ve sonrasında hiçbir artık madde oluşturmaz. Bu yönden ozon jeneratörleri için çevre dostu cihazlar da diyebiliriz.
Ozon jeneratörünü kullanırken sarf malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Sağlığı tehdit edebilecek tüm bakteri, virüs, küf, parazit, maya çeşitleri ve istenmeyen kokular kısa sürede ve düşük maliyetle giderilir.
Günümüzde su arıtma tesislerinde, gıda endüstrisinde, soğuk hava depolarında, yüzme havuzlarında, tarımda, tekstilde; okulların, otellerin, hastanelerin dezenfeksiyonunda; araç/gereçlerin sterilizasyonunda ozondan faydalanılıyor. Gıdalarda da ozon gazının sterilizasyon amacıyla kullanımına 1982 yılında FDA tarafından onay verilmiştir.
EDF Ozon Jeneratörlerinin Özellikleri